Contact Us

Thank you for your interest in duo kaleidoscope!

We are also available for private concerts, events, lectures and masterclasses. Please leave your e-mail address and your message and we will get back to you as soon as possible.

Name
Name

Van Beverningkstraat 99C
Den Haag
The Netherlands

Founded in 2006 by Katja Pitelina and Reiko Tsuiki, flute duoKaleidoscope performs repertoire spanning more than three centuries from the Baroque period to the present day.  Using many different flutes from different periods and regions, Kaleidoscope captures the individual voice of each piece as the composers intended, bringing a unique voice and authenticity to audiences that is out of the reach of many ensembles.

RITUELEN VAN DOOD EN LEVEN

Concerts

Back to All Events

RITUELEN VAN DOOD EN LEVEN


  • La Costumeria 232 Gouvernestraat Rotterdam, ZH, 3014 PX Netherlands (map)

We are joining the opening event of "Rituelen van dood en leven" by our friend Sergio Cruz!

De dood is een onderwerp waaraan niemand ontkomt, dat echter door veel mensen wordt genegeerd. De behoefte om de doden te herdenken is oeroud en heeft zijn uitdrukking gevonden in verschillende rituelen. Hoe de rituelen ingevuld worden en vorm worden gegeven is afhankelijk van de culturele context waarin ze ontstaan. Allerzielen, op 2 november, is in de christelijke traditie aan dit thema gewijd. Maar de dood en de rituelen die mensen erom heen uitvoeren is natuurlijk niet alleen aan religie gebonden. In een toenemende geseculariseerde en multiculturele samenleving zoals Rotterdam zijn mensen steeds opnieuw op zoek naar manieren om hun rouw en verdriet een plek te geven. Rituelen helpen hierbij. De dood en rituelen zijn altijd een onderwerp in de beeldende kunst geweest. Festival Dia de los Muertos nodigde voor zijn tweede editie zes Rotterdamse kunstenaars uit om vanuit hun eigen visie het thema Dood en Rituelen uit te beelden. Dit resulteert in een bijzondere tentoonstelling. Dit gebeurt deels vanuit een religieuze traditie, deels vanuit een kunsthistorisch perspectief of vanuit een persoonlijke en/of actueel, politieke gebeurtenis. De installaties nodigen de bezoeker uit om te reflecteren op zijn eigen omgang met de dood. En er is de mogelijkheid om zelf een klein ritueel uit te voeren.

Deelnemers: Maartje Aben (NL), Ron Blom (NL), Sergio Cruz Ramirez (MX), Thomas Kötvélyessy (HU), Judith Makkenze (NL), Alejandra Nettel (MX). Duo Kaleidoscope (JP/RU)

Kunst, muziek, video, performance, lezingen, wunderkammer

Zaterdag 7 november 2015 open vanaf 17:00
19:00 OPENING muziekperformance
Flute Duo Kaleidoscope.
22:00 VOYAGER dansperformance van Thomas Körtvélyessy
Zondag 8 november 2015 open van 13:00 tot 18:00
15:00 lezing over het omgaan met de dood en rituelen erom in multiculturele Rotterdam. Door Marco Stolk van CVU Uitvaartzorg Rotterdam.

De tentoonstelling en activiteitenprogramma zijn voor iedereen. Komt kijken! Vrije entrée.

Locatie: La Costumeria Kostuumatelier aan de Gouvernestraat nr. 232 te Rotterdam (tegenover het oude Lantaren Venster).

zaterdag van 17:00-23:00 uur en
zondag van 13:00-18:00 uur.

Earlier Event: September 11
Wilhelm Friedemann Bach at Mosterdzaadje